torstai 12. toukokuuta 2016

Moi, mie oon Ulla

Minusta tuli martta varmaan lähemmän kymmenen vuotta sitten. Liityin Kellokosken marttoihin, mutta kävin marttailloissa vain pari kertaa. Työelämä vei mennessään. Tuolloin Martat -lehti oli minun ainoaa marttailua. Se ilahduttaa edelleen aina ilmestyessään.

Ehdin siirtyä vähäksi aikaa Virtuaalimarttoihin, kunnes tämän vuoden alussa kylällä kiersi huhu, että Kellokosken martat lopettaa toimintansa. Ei, ei , ei, kyllä täällä marttoja tarvitaan! Otin itseäni niskasta kiinni ja hyppäsin mukaan hallitukseen. Takana on vasta muutama kuukausi, mutta olen saanut jo ihania maistiaisia siitä mitä marttailu on. Päässä surisee ajatuksia ja tiedonjano ja tekemisen halu on kova. Kevätkausi on hurahtanut paljolti ns. latua tehdessä, mutta syyspuolella toiminta rullaa varmasti jo hyvin.

Marttana ja ihmisenä olen käsitöiden tekijä, kasvimaan hoitaja ja sadon säilöjä, leipoja ja arkikokkaaja. Näin keväällä taimien kasvatus ja kasvimaan suunnittelu ovat kovasti esillä. Tänä vuonna laitan kasvamaan viime vuotta enemmän lehtikaalia, parsakaalia ja kesäkurpitsaa, jotta toivottavasti runsas sato riittää vähän pidemmälle ensi vuoteen.

Aurinkoisin terveisin,
Ulla Poutiainen
Kellokosken marttojen varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti