torstai 13. joulukuuta 2018

Suklaata ja joulukortteja

Vaikka blogin puolella on ollut viime aikoina hiljaista se ei tarkoita etteikö meillä olisi ollut toimintaa.

Marraskuussa opettelimme omin voimin raakasuklaan ja fudgen tekemistä. Ei muuta kuin reseptit käteen ja aineksiin tutustumaan. Tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta lopputulos ei raakasuklaan osalta ehkä kuitenkaan vienyt kieltä mennessään, etenkään jos ei ollut tumman suklaan ystävä. Tällä kertaa fudge vei voiton raakasuklaasta.


Raakasuklaa jäi vaivaamaan mieltäni, joten kokeilin sitä vielä kotona, vähän eri ohjeella. Huomasin, että kaakaovoin määrä oli syytä tarkistaa sulatuksen jälkeen, koska sitä oli sitten selvästi vähemmän. Olimme siis todennäköisesti laittaneet marttaillassa suhteessa liikaa raakakaakaojauhetta ja muita aineksia. Tässä ohje teillekin:

2 dl kaakaovoita ja 1 rkl kookosöljyä sulatetaan vesihauteessa (alle 42 asteessa)
Lisää 3 rkl hunajaa (tai maun mukaan vähän enemmän)
ja lopuksi 1 dl raakakaakaojauhetta

Jos haluat sekaan "sattumia" (rusinoita, pähkinöitä, kuivattuja marjoja,...) ne voi sekoittaa mukaan tässä vaiheessa tai ne voi myös laittaa vuoan pohjalle. Kaada seos joko voipaperille vuokaan tai muffinsivuokiin (ainakin silikoniset toimivat hyvin). Anna kovettua jääkaapissa muutama tunti. Myös valmiit suklaat kannattaa säilyttää jääkaapissa. 

Fudgen ohje löytyy alla olevan linkin kautta: 
https://yhteishyva.fi/reseptit/maitosuklaafudge/recipe-3938

Joulukuussa askartelimme joulukortteja ja maistelimme glögiä ja makeita syötäviä. Askartelu tempaisi mukaansa niin, että aika tuntui loppuvan aivan kesken. Oli kiva touhuta yhteisen pöydän ääressä toinen toisillemme ideoita ja inspiraatiota jakaen.

Näiden joulukorttien myötä Kellokosken martat toivottaa kaikille blogin lukijoille oikein rauhallista / iloista / makoisaa / rentouttavaa joulua.

Terveisin, Ulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti