keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ihan koukussa

Maaliskuun marttaillassa opettelimme koukkuamista. Meitä tuli opastamaan kässämartta Mallu Mannila Pornaisista, joka toi myös mukanaan tarvittavat kaksipäiset koukut.

Me osallistujat olimme aivan aloittelijoita koukkuamisessa, joten ensin tutustuimme koukkuun ja oikeaan otteeseen. Kun aloitussilmukka, ketjusilmukat ja piilosilmukka oli saatu selätettyä pääsimme itse asiaan. Mallu opasti meitä alkuun yksi kerrallaan. Heti ensimmäisellä kerroksella tuli ahaa -elämyksiä, aloimme päästä hommasta jyvälle. Ensin ”koukutellaan” koukulle silmukoita, sitten työ käännetään, silmukat liu’utetaan koukun toiseen päähän ja sitten ne pudotellaan (koukutellaan) toisen värisellä langalla. Sitten taas käännetään ja kerätään silmukoita koukulle. Ihan ymmärrettävää kun on koukku ja langat käsissä, ja hyvä opastaja vieressä.

Kun selvisimme toisestakin kerroksesta pystyimme jatkamaan samoilla sävelillä eteenpäin. Pintakuvio alkoi hahmottua ja se innosti jatkamaan. Koukkuamalla pinnasta tulee napakka ja paksun tuntuinen. Mallu oli tuonut mukanaan koukkuamalla tehtyjä käsitöitä sekä kirjoja, joista saimme lisää löylyä koukkuamisintoon.


Kuvassa vasemmalla marttaillan tuotos minun osalta, olkoon vaikka rannekoru. Oikealla kotona tehtyä koukuttelua, ehkä puhelinpussi tai mikä lie. 

Myönnän, että taisin jäädä koukkuun. Ideoita on jonossa useita, vain aikaa puuttuu.

Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti